18 Jun 2019

Arbeidene Med Arguineguín Marina Er Ment Å Starte Om 2 Måneder

Publisert i Nyheter

Etter forsinkelser forårsaket av en rettssak, forventer den lokale byggebransjen og hotellgruppen Lopesan å starte arbeidet med moderniseringen av Arguineguins marina innen to måneder.

Ombyggingen, som har et budsjett på 16,6 millioner euro og forventes å ta to år, vil forvandle havneområdet Arguineguín til en moderne marina med mange offentlige områder.

Den første fasen av arbeidet, som vil ta et års tid, vil være å forlenge den nåværende moloen i havnen i Arguineguin. Den nåværende utformingen beskytter ikke båtene mot storm.

Fase to er å dele marinaen i to separate områder; en gjestehavn med 355 plasser; og en fiske sone utstyrt med profesjonelle kraner og anlegg for den lokale flåten. Den nåværende marinaen har bare plass til 105 båter, slik at forlengelsen vil gjøre Arguineguín marina langt mer attraktivt.

Det vil også bli soner for butikker, kafeer og restauranter, en tørrdock, seilskole og til og med en loungeblubb med egen brygge. Fritidsområdene vil være på rundt 2000 kvadratmeter.

Tanken er å fjerne det nåværende skille mellom Las Marañuelasstranden (bystranda) og havnen for å skape et åpent og innbydende område. Når den nye Arguineguín marinaen er ferdig, vil den være en stor attraksjon for både besøkende og innbyggere.