30 Mar 2016

Her følger siste nytt om situasjonen for boligeiendommer i Gran Canaria

Publisert i Tips til kjøper, Tips til selger, Lov og skatt, Bo på Gran Canaria, Nyheter

Her følger siste nytt om situasjonen for boligeiendommer i San Bartolomé de Tirajana (heretter SBT).

I denne artikkelen kan du lese hva som har skjedd tidligere i saken.

Tusenvis av boligeiere og boligsameier har nå overlevert sine klager på de siste forslagene fra kommuneadministrasjonen i SBT som gjelder regulering av bruken av eiendommer i turistområder. Mer enn 6000 offisielle klager (innsigelser) ble overlevert før fristen gikk ut den 30. september.

Hva skjer videre?

De kommunale myndighetene må nå foreta en gjennomgang av innsigelsene og forberede et tilsvar. I mellomtiden har boligeiere stiftet en organisasjon kalt Plataforma de Afectados por la Ley Túristica – PALT (strategisk plattform for de som rammes av turismeloven). Den skal representere boligeiere og ivareta deres rettigheter, samtidig som den fungerer som et talerør for boligeierne i drøftingene om endringene i loven.

PALT oppfordrer sine medlemmer og alle som omfattes av loven, til å delta på et åpent informasjonsmøte den 7. oktober. Det avholdes klokka 19.00 like ved kirka i San Fernando.

Det som kan skje

Vi vet at de eksisterende lovbestemmelsene må endres fordi de er selvmotsigende på flere måter og ikke gjenspeiler den virkelige situasjonen i mange av turistområdene. Presidenten i den kanariske regjeringen har allerede uttalt at lovbestemmelsene skal endres i løpet av ett år etter at man har fullført en drøftingsprosess mellom de ulike kompetente myndighetene, de økonomiske aktørene og organisasjonene som representerer eierne.

Gjennom ACEGI, den kanariske eiendomsmeglerorganisasjonen, støtter Cárdenas Eiendomsmegler aktivt kampanjen for et nytt regelverk som tillater et større omfang av bruk av privat eiendom i turistområdene.

Vi håper at det presset som ligger i tusenvis av offisielle klager, sammen med kampanjene ledet av PALT og ACEGI, vil spille en avgjørende rolle i prosessen.

Som alltid vil vi holde deg oppdatert så snart det kommer noe nytt i saken.