30 Mar 2016

Ni profesjonelle tips ved salg av eiendom på Gran Canaria

Publisert i Tips til selger
Skal du selge eiendom, vil førsteinntrykket en potensiell kjøper får, idet han/hun går igjennom døren, ha svært stor betydning for en eventuell beslutning om kjøp. Vi har samlet noen tips om hvordan du kan sørge for at din eiendom på Gran Canaria blir presentert på best mulig måte.

Tips # 1: Vær åpen og vennlig

Det er viktig å møte potensielle kjøpere på en vennlig måte, slik at de føler seg velkomne og komfortable. Svar vennlig og åpent på eventuelle spørsmål de har. På forhånd bør du snakke med din agent om hvordan du bør organisere besøket, slik at du ikke ender opp med å gjenta den samme informasjonen.

Tips # 2: Vær fleksibel

Mange av de som ser på eiendom på Gran Canaria, er bare på øya i noen dager, så det er viktig å være så fleksible som mulig når det gjelder tidspunkt for visning av eiendommen. Det kan også være aktuelt med flere besøk av samme potensielle kjøper, i og med at kjøper kan også ytre ønske om å se de eiendommene de er mest interesserte i, på forskjellige tider av døgnet.

Tips # 3: Slipp inn frisk luft

En kjøper vil umiddelbart like en eiendom som lukter friskt og føles luftig, så sørg for at du åpner vinduene og lar frisk strømme gjennom leiligheten. Dette er spesielt viktig hvis eiendommen din på Gran Canaria er din feriebolig, og du selv ikke er til stede. Få en venn eller din eiendomsmegler til lufte ut før kjøperen kommer, og slik forsikre seg om at leiligheten føles frisk og luftig under visningen.

Tips # 4: Rydd

Jo ryddigere eiendommen er, jo større vil den føles, og jo lettere er det for en potensiell kjøper å kunne forestille seg dette som sitt hjem. Derfor anbefaler vi sterkt at du sørger for at eiendomen er ryddig og reingjort når du skal selge. Hvis mulig bør du sette bort noen av dine eiendeler til lagring, slik at eiendommen føles romsligere.

Tips # 5: Hold kjæledyr unna

Den kanariske livsstilen med mye tid tilbrakt utendørs, gjør det til et flott sted å ha hund, men husk at noen kjøpere blir skremt av kjæledyr. Vi anbefaler at de er ute på tur eller i det minste i sin bånd eller bur under besøket.

Tips # 6: Jo lysere jo bedre

Kjøpere på Gran Canaria forventer at eiendommene er lyse og føles luftige, så sørg for å trekke fra alle gardiner og åpne så mange vinduer som mulig før hvert besøk. Hvis eiendommen har en hage, kan du også sørge for at friske blomster er synlige fra vinduene, og at det ikke er noe som hindrer utsikten.

Tips # 7: Gi all informasjon

Kjøpere føler seg trygge når all nødvendig informasjonen om en eiendom er tilgjengelig. Vi anbefaler derfor alle eiere å ha dokumenter og alle relevante opplysninger om eiendommen tilgjengelig under visningene.

Tips # 8: Bring naturen innendørs

Mange kjøpere er tiltrukket av den utendørs livsstilen på Gran Canaria, så om det lar seg gjøre, er det en god idé å fremheve dette aspektet ved eiendommen din. Sørg for at patio- og balkongdører er åpne, dekorer huset med blomster og potteplanter fra hagen eller med skjell fra stranden.

Tips # 9: Svar på feedback

Potensielle kjøpere sier ikke alltid hva de synes om din eiendom, men hvis du merker at at de stilte seg negative til spesielle detaljer ved eiendommen, bør du vurdere å gjøre endringer. Du kan også snakke med din agent om hvordan du eventuelt kan forbedre disse detaljene foran neste besøk. Kontakt oss hvis du har spørsmål omkring salg av eiendom sør på Gran Canaria; Vi er alltid glade for å kunne hjelpe, og det medfører ingen som helst forpliktelser for deg.