29 Jan 2020

Nyheter Vedrørende Ferieutleie: Kan Eierforeningen (Comunidad) Forby Turistutleie På Gran Canaria?

Publisert i Tips til kjøper, Lov og skatt

En nylig endring av spansk lov fastslår at en Communidad (eierforening) kan regulere adgangen til ferieutleie i en bygning eller et kompleks.

Fra 6. mars 2019 kan en Comunidad med et flertall på 3/5 forby direkte ferieutleie i et kompleks.

Dette erstatter den forrige paragrafen i Ley de propiedad horizontal, som krevde et enstemmig vedtak for å forby turistutleie.

Fra 6. mars kan en eierforening også stemme for å heve de månedlige avgiftene for communidad med opptil 20% for alle eiere som driver med korttidsutleie av eiendommene sine.

Selv om disse nye reglene trådte i kraft i mars 2019, gjelder de ikke eiendommer med en eksisterende Vivienda Vacacional-lisens.

Kjøpe leilighet for ferieutleie på Gran Canaria?

Hvis du planlegger å kjøpe en eiendom med tanke om turistutleie, er det derfor viktig at du kontakter en lokal eiendoms-spesialist. Bare ved å bruke en god lokal eiendomsmegler med detaljert kunnskap om spansk og kanarisk lov, kan du være sikker på at investeringen din er trygg.

Ved Cárdenas Eiendomsmegler har vi 40 års lokal erfaring og kontorer i Maspalomas, Arguineguín, Puerto Rico og Puerto de Mogán. Vår juridiske avdeling spesialiserer seg på eiendomsrett og skatteregler og gir råd til hundrevis av eiendomskjøpere hvert år.