25 Feb 2021

Gran Canaria Eiendomsguide: Eksklusive Monteleón

Publisert i Tips til kjøper, Tips til selger

Monteleón er Gran Canarias mest eksklusive og luksuriøse eiendomsområde takket være sin misunnelsesverdige beliggenhet og det begrensede antallet eksepsjonelle villaer omgitt av et uberørt landskap.

Hvor på Gran Canaria er Monteleón?

Monteleón luxury property zone in south Gran Canaria Monteleón eiendomsområdet på Sør-Gran Canaria

Monteleón ligger i en åsside med utsikt over Campo Internacional i kommunen San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria, bare noen få minutter fra øyas viktigste feriested.

I en høyde av 500 meter over havet og med et ideelt, solrikt klima, er Monteleón en ekte enklave med mindre enn femti eiendommer, hver av dem med store hager og eiendommer. Beliggenheten gir fantastisk panoramautsikt over sanddynene i Maspalomas og Atlanterhavet i sør, og imponerende fjell og dype daler mot nord, øst og vest.

Hvorfor er Monteleón et hotspot på Gran Canaria?

Monteleón har alt som trengs fra et luksuriøst eiendomsperspektiv. Området er lett tilgjengelig, men likevel privat, omgivelsene er vakre, klimaet er fantastisk ,og eiendommene er moderne, men har likevel store tomter. Området er med rette kjent som Gran Canarias Beverly Hills. Det har vært hjemmet til mange av øyas mest berømte innbyggere i flere tiår.

Hva finnes i Monteleón?

Bortsett fra de femti villaene som er spredt rundt i området, er det veldig lite i Monteleón, og dette er en stor del av attraksjonen. Det omkringliggende landskapet er fremdeles naturlig, og det er lite trafikk eller annen støy. Det ligger imidlertid mindre enn en 15 minutters kjøretur fra kysten ved Meloneras, golfbanene ved Salobre Golf og Meloneras og den private marinaen i Pasito Blanco.

Eiendom i Monteleón-området

All eiendom i Monteleón består av villaer eller private boliger på store tomter. De fleste er på tomter på over 8000m2 med store svømmebassenger og etablerte subtropiske hager. Det er også noen attraktive villaer på mindre tomter i de nærliggende områdene La Atalaya de Monte León og Montaña Alta.

Villaer på store tomter på over 8000 kvadratmeter varierer i pris fra 1,5 millioner euro til sju millioner euro. Villaer på tomter mellom 1000 og 2000 kvadratmeter starter på 500 000 euro og stiger til 1,6 millioner euro. Villaer på tomter under 1000 kvadratmeter selger for rundt 500 000 euro.

Fremtiden Monteleón

Strenge utbyggingsregler gjør at Monteleón vil opprettholde sin status som en eksklusiv, privat eiendomsenklave. Området vil snart ha en rekke sports- og fritidsfasiliteter av høy kvalitet, takket være en ny luksussatsning av familien Del Castillo, som historisk sett eide området.

Cárdenas Eiendomsmegler og Monteleón

Ved Cárdenas Eiendomsmegler er vi spesialister på det sørlige Gran Canaria-markedet for luksuriøse eiendommer med sterk tilknytning til Monteleón, ettersom vi eier en eiendom i området og er medlemmer av Neighborhood Association. Dette er viktig i et område som Monteleón, hvor eiendommenr sjelden kommer på markedet.

Monteleon er en luksuriøs eiendomsklave som ligger på landsbygda på Sør-Gran Canaria