04 May 2022

Samarbeid er nøkkelen til å selge eiendommen din på Gran Canaria til en god pris

Publisert i Tips til selger

Når du skal selge en eiendom på Gran Canaria, ønsker du best mulig markedspris og en rask og grei salgsprosess. Effektiv markedsføring og samarbeid mellom eiendomsmeglere gjør dette mulig på Gran Canaria.

Velg et byrå som jobber for deg, og som samarbeider med alle andre kvaltetsfirmaer innen eiendom på Gran Canaria, og som dermed gir deg den beste sjansen til å selge din eiendom på Gran Canaria raskt og til riktig pris.

Velg et byrå som jobber med exclusividad compartida

Exclusividad er det spanske ordet for kontrakten du signerer med en god eiendomsmegler. Kontrakten sier at byrået skal markedsføre eiendommen din og jobbe på dine vegne for å oppnå et raskt salg til den beste prisen. For å oppnå dette investerer byrået tid og ressurser i markedsføring. Denne evnen og viljen til å investere og jobbe hardt for å selge eiendommen din, er avgjørende i eiendomsmarkedet på Gran Canaria, med kjøpere fra dusinvis av land. Dette er bare mulig når byrået ditt vet at det vil medfølge en provisjon når man oppnår salg.

Alternativet til exclusividad compartida er å la alle byråer markedsføre eiendommen din uten å gå på kompromiss med markedsføring og service. Realiteten med ikke-eksklusivitet er at du ender opp med at ingen jobber for deg. Byråer som jobber uten exclusividad, ønsker å foreta et salg så raskt som mulig, da de alltid er bekymret for at et annet byrå skal slå dem til salget og uten å bruke særlig mye på markedsføring. Dette er grunnen til at ikke-eksklusive byråer ikke bryr seg om å få best mulig pris for selgeren: De foretar gjerne et salg til enhver pris.

Det er viktig å merke seg at selv om alle kvalitets-byråer jobber med en eksklusiv kompartida-kontrakt, må du også sjekke andre referanser. Se etter et byrå med lang erfaring, gode anmeldelser, medlemskap i anerkjente bransjeforeninger og et godt rykte på nettet. Det er også viktig å sørge for at eiendomsbyrået ditt er en del av en felles eiendomsdatabase, da dette garanterer maksimal eksponering av eiendommen din.

Den delte eiendomsdatabasen er et viktig verktøy

En eiendom som er delt i en delt eiendomsdatabase, for eksempel BOICAN, lar alle andre kvalitetsbyråer på Gran Canaria vise eiendommen til sine egne kunder. Hvis kunden velger å kjøpe det, deles provisjonen på en anerkjent og sikker måte. Dette er på grunn av den delte databasen som alle kvalitetsbyråer på Gran Canaria bruker for å markedsføre eiendommene de selger.

For å selge en eiendom på Gran Canaria må et byrå vise den til alle som ønsker å kjøpe. Dette inkluderer både egne kunder og de som søker på nettportaler som Idealista og Rightmove. Det inkluderer også kjøpere som bruker en eiendomsmegler for å sjekke markedet for dem. Kjøpere som velger å bruke byråer, er ofte flere enn antallet andre kjøpere når det gjelder besøk. Som seriøse, aktive kjøpere er det også de som mest sannsynlig bestemmer seg for å kjøpe eiendommen din.

Med en eksklusiv kontrakt markedsføres eiendommen din til alle disse kjøperne. Uten en slik kontrakt ser ingen av dem det fordi det ikke er på plass noen delt provisjonsstruktur.

Deling innebærer garantier og sikkerhet

For at en eiendomsmegler skal bli med i en offisiell delt database som BOICAN, må byrået tilby visse garantier. Det må være registrert som en eiendomsvirksomhet, ha et kontor åpent for allmennheten, og ha ansatte med offisielle eiendomskvalifikasjoner eller dokmentert erfaring innen eiendomsbransjen på Kanariøyene.

Disse kravene gir deg trygghet og en garanti for at du jobber med et seriøst byrå. Du bør imidlertid også sjekke deres referanser, som nevnt ovenfor.

Salgsprosessen krever teamarbeid

Mange eiendomstransaksjoner på Gran Canaria er enkle, men det skjer også ofte mindre tilbakeslag og papirproblemer. Disse kan føre til forsinkelser eller til og med stoppe et salg.

Den beste måten å unngå problemer på, er å samarbeide med et byrå som jobber tett med alle andre involverte parter. Samarbeid er nøkkelen til å få dette til å fungere på Gran Canaria.

Cárdenas Real Estate tror på samarbeid

Hos Cárdenas Eiendomsmegler har våre 40 år med erfaring på Gran Canaria lært oss viktigheten av å jobbe med andre.

Våre profesjonelle team av meglere har lang erfaring og holder høy kvalitet, med langvarige relasjoner med mennesker i hele bransjen. Dette inkluderer andre meglere, eiendomsregistratorer, notarer, lokale advokater og folk kommuneadministrasjonen.

Dette innebærer at vi er i stand til å hjelpe deg med å selge eiendommen din effektivt og til best mulig pris.