30 Mar 2016

Tallet på boliglån kraftig opp på Gran Canaria og Kanariøyene

Publisert i Bo på Gran Canaria, Nyheter

De ferskeste statistikkene over boliglån på Kanariøyene er svært positive og viser at de lokale bankene innvilget 76,2% flere boliglån i januar 2015 sammenlignet med januar 2014.

Det totale antall boliglån på Kanariøyene i løpet av årets første måned var 2243.

I perioden fra desember 2014 til januar 2015 økte antallet boliglån på Kanariøyene med hele 81 %, fra 1238 til 2243 lån.

På Gran Canaria var økningen på 168,19 %, fra 393 innvilgede boliglån i desember til 1054 i januar.

Selv om denne veksten fra måned til måned i stor grad er sesongbetont, tilsier de samlede tallene at eiendomsmarkedet på Gran Canaria og Kanariøyene gradvis blir sterkere.

Vi tror at dette skyldes to forhold:

En økning i tilgjengelig kreditt: Spanske banker flytter nå sin aktivitet tilbake til boliglånsmarkedet fordi det er blitt en viktig businessområde for dem. Med de svært lave rentene i Europa er det svært få som velger å sette sparepengene sine i banken. (12 måneders Euribor-renten er for tiden nede på 0,2 %)

Potensielle kjøpere som tidligere ikke fikk innvilget boliglån, er nå tilbake i eiendomsmarkedet.

En økning i etterspørselen fra lokale eiendomskjøpere: Etter vår mening er markedet på Kanariøyene og spesielt i sør Gran Canaria, vårt fagområde, fortsatt et kjøpers marked. Men vi ser en økning i etterspørselen både fra utenlandske kjøpere, som ønsker å dra nytte av den svake euroen og de lave rentene, og fra lokale kjøpere på jakt etter en anstendig avkastning på pengene sine.

Kjøpere benytter seg av leieinntekter og de lave boliglånsrentene til å investere i eiendom.

For utenlandske kjøpere som ønsker å investere sør på Gran Canaria, er markedet attraktivt. Tilbudet overstiger etterspørselen, og det fremdeles rikelig med  muligheter for gode kjøp. Den svake euroen i forhold til andre valutaer, de lave boliglånsrentene og den blomstrende turismen, tilsier at det nå er en svært gunstig tid for å kjøpe fritidsbolig eller investere i sitt nye hjem i sola.

Her ved Cardenas Eiendomsmegler fortsetter vi å tilby markedets beste eiendommer og fokusere på å gi våre kunder best mulig service. Vi tilbyr også Gran Canaria eiendom visningsturer med gratis opphold for deg som kjøper eiendom gjennom oss.

Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev her for løpende nyheter om Gran Canaria eiendom og de nyeste oppføringene.

Cardenas Eiendomsmegler er det mest anbefalte eiendomsmeglerkontoret sør på Gran Canaria. Her kan du lese 468 uttalelser fra fornøyde kunder.

Kilde: Canarian Institure of Statistics (ISTAC)

Oversatt av Aase Klemetsen